TV2OJ - Dorte (left) and Helle

Fotograf Dorte Nüchel og journalist Helle Tølbøl Lauriten fra TV2 Østjylland til forberedelsesmøde i Silkeborg

Nu kan TV2OJ bare komme an :-)
… vi kan ikke være blive bedre forberedte til det fine besøg …

Journalist Helle Tølbøl Lauritsen og fotograf Dorte Nüchel er ved at gøre sig klar til at tage til Madi i Sydnepal for at kigge nærmere på, hvad Årets Østjyde 2013 egentlig laver, når hun er i Nepal. Det skal blive til en 28 minutters TV-udsendelse om vores udviklingsarbejde – en udsendelse, der skal vises rundt omkring i landet – og her i Østjylland omkring 1. december, som optakt til Årets Østjyde 2014.
De to TV-kvinder rejser fra Danmark midt i oktober, sammen med fire nye udviklingskoordinatorer.

DSC01588

De fire koordinatorer – Henrik Bjørn, Susanne Rystok, Anette Nymann og Vibeke D. Hansen – rejser sammen med Helle og Dorte fra TV2OJ samt Umesh og Lone til Madi lørdag 18. oktober

De fire koordinatorer, hvoraf to aldrig har været i landsbyerne før, tager på deres første rejse sammen med Lone. Koordinatorerne skal følge op på de foregående års udviklingsarbejde. De skal sammen med deres fire nepalesiske makkere aftale spillereglerne for samarbejdet på de fire indsatsområder, og vi skal sammen opstille målene for de næste fire års udviklingsarbejde.
Det er jomfrurejsen for Projekt Bæredygtighed, som de næste fire års udviklingsarbejde er blevet kaldt. Vi offentliggør ved juletid et strategidokument om Projekt Bæredygtighed, men indtil da kan du læse om de fire indsatsområder og de otte koordinatorer i formandens beretning fra generalforsamling i foråret.

Madi skolehold 11/2014 (bagest) og Madi Sundhedshold 4/2014 (forrest)

Madi skolehold 11/2014 (bagest) og Madi Sundhedshold 4/2014 (forrest)

I løbet af de næste tre dage rejser også 13 danske frivillige til Madi. Det er skoleholdet på ni frivillige undervisere og sundhedsholdet på fire sygeplejersker. På søndag møder de i Kathmandu Umesh Regmi, der netop i dag er rejst fra Danmark for at være klar til at tage imod de frivillige, når de ankommer og hjælpe dem over det første kulturchok og i gang med arbejdet. Skoleholdet skal i syv uger arbejde med kompetenceudvikling af de fire skolers lærere og engelskundervisning af landsbyboerne, mens sundhedsholdet i fem uger skal arbejde med hygiejne, ernæring, screening af skolebørnene, pubertetsundervisning af de ældste skolepiger og undersøgelse af mulighederne for renovering af den lokale sundhedsklinik.