Hvor ligger området Madi?

De fire landsbyer, som Jysk landsbyudvikling i Nepal har fokus på i sit udviklingsarbejde, er alle beliggende i Madi kommune i den sydlige del af Nepal.

Rejsen til Madi

Med turistbus fra Kathmandu kører du 5 timer langs Trisuli-floden til Narayanghat/Bharatpur og har god tid til at nyde den smukke udsigt over ‘bakkerne’. Fra byen Narayanghat fortsætter turen med en anden bus til området Madi.

En meget spændende tur venter dig, for de lokale rejsende er ikke vant til fremmede i bussen. Mænd kan få lov at sidde på taget, men skal være opmærksomme på lavt hængende ledninger.

Efter cirka en times kørsel er du fremme ved Rapti-floden og Chitwan National Park.

Den næste ½ time kører bussen i nationalparken, så hold øjnene åbne – måske ser du et næsehorn, elefanter eller en tiger, hvis du er meget heldig.

Velkomst af lokale og din værtsfamilie

Vel ude af nationalparken krydser du Reu-floden, og derfra er der ca. to timers buskørsel tilbage. Du kommer gennem landsbyernes nærmeste markedsby, Basantapur, før du til sidst bliver sat af ved et af stoppestederne, der fører op til landsbyerne.

Den sidste halve time vandrer du sammen med din værtsfamilie og dine kommende naboer, som står klar til at byde dig velkommen, når du står af bussen.

Landsbyerne Kantipur, Ayodhyapuri, Indrabasti og Kharkatta udgør tilsammen Ward No. 8 i Madi kommune. Madi, er et meget afsondret landområde, klemt inde mellem nationalparken og grænsen til Indien.

Der bor 90.000 mennesker i Madi, heraf 4.000 i Kantipur, Ayodhyapuri, Indrabasti og Kharkatta.