1.200 nødlidende familier modtog i forrige uge nødrationer à 15 kg ris, 2 kg linser, 1 kg salt, ½ liter olie og et stykke håndsæbe fra Madi Kommune. Familierne er typisk daglejere, der på grund af udgangsforbuddet ikke længere har noget arbejde og dermed ingen penge eller noget at spise.

Ifølge det officielle tal er 14 personer testet positive i Nepal. I går, 2. påskedag 2020 i Danmark og Nytårsdag 2077 i Nepal, var ingen smittede med Covid-19 i Madi. Nepal har været lukket ned siden 24. marts, og udgangsforbuddet er i dag forlænget til den 27. april 2020. Nepals regering følger med stor opmærksomhed udvikling i nabolandet Indien.

I Jysk landsbyudvikling i Nepal er vi meget spændte på udviklingen af COVID-19 situationen i Madi. Hvilke konsekvenser får pandemien for vores drikkevandsprojekt? Hvordan vil Nepal beskytte sig mod smitte udefra? Kommer vi til at kunne sende frivillige afsted til efteråret? Ønsker sundhedsvæsenet i Madi vores hjælp til at efteruddanne sundhedspersonalet i forhold til håndtering af pandemier i fremtiden?
Så mange spørgsmål dukker op i disse dage….

Endnu engang har Poul Due Jensens Fond (Grundfos Fonden) holdt hånden under Madi Kommune. Grundfos Fonden gav onsdag den 8. april 2020 tilsagn om finansiering af 600 nødrationer, og allerede næste formiddag kunne vores partnerorganisation overrække donationen fra Danmark til en meget taknemmelig borgmester, Thakur Dhakal.

Læs mere om donation af værnemidler til sundhedsklinikkerne