Igen i år løber Viborg for landsbyerne i Madi. Det sker søndag 17. september 2018, når Viborg City Marathon afvikler årets helt store løbedag. Med seks forskellige løb. En varm opfordring skal lyde til vores store netværk: Tag du og din familie også til Viborg søndag 17. september. Løb med i et af løbene. Og er du ikke til løb, så gå de 4.2 km eller nyd festlighederne sammen med hundredvis af børn på Paradepladsen.

Igen i år vil der i Viborg blive skaffet finansiering til et stort børneløb gennem de fire landsbyer Kantipur, Ayodhyapuri, Indrabasti og Kharkatta- det andet af slagsen. Børneløbet i Nepal 2018 vil finde sted i Uge 8, den næstsidste uge i februar.

For et par dage siden forlød det fra Viborg, at de nepalesiske børn til næste børneløb vil få udleveret startnumre. Dem vil vi bruge til at gøre løbet – ikke bare sjovt – men også spændende. Der bliver pludselig noget at løbe for.

Startnumre vil også betyde nye udfordringer for de nepalesiske hjælpere ved børneløbet, skoleledere, lærere og forældre. Børneløbet i Nepal er nemlig ikke bare for sjov og for sundhed. Det er vigtig sidemandsoplæring i projektledelse og projektarbejde.

Løbematadoren fra Viborg, Rolf Bücking, er vores løbsleder i Madi. Uden Rolf og hans evner og erfaring med tilrettelægning og afvikling af store arrangementer, gik det bare ikke.

Det kræver masser af planlægning, masser af commitment og masser af samarbejde at få et børneløb for 11-1500 børn fra landsbyerne og nabolandsbyerne til at klappe.