Landsbyerne i Madi fik i sidste uge fint besøg af ’BelhiGruppen Nepal’ – en gruppe danskere, der gennem en lang årrække har kørt et spændende udviklingsprojekt i Dhanusha District i Østnepal.
Det er første gang, at landsbyerne får besøg af andre projekter fra vores danske netværk, men Krishna Adhikari og Govinda Panta havde lavet et fint program for de to dage, gruppen besøgte Madi.
De fem danskere og deres projektkoordinator fra Belhi besigtigede de tre demonstrationsgartnerier i vores landbrugsprojekt, og de besøgte Kharkatta Health Post og så vandværket i Indrabasti. De mødtes også med skoleleder Shovakar Gautam på Jana Jewan skolen. Han fortalte om børneløbet og Children’s Day og om samarbejdet omkring det kommende bibliotek ’Madi Brain Power’. Det var jo netop skolerne i Belhi området, der deltog i børneløbet i april, med 110 børn og lærere.
Gruppen besøgte også Ayodhyapuri børnehaveklasse, som ledes af dygtige Soma Panta. Vi hører med stor glæde, at der blev truffet aftale om, at Soma skal til Belhi og afvikle en uges teacher training.

”…. besøget i Madi var en stor succes for os. Krishna, Govinda og Soma var så venlige og hjælpsomme, at ingen kunne havde draget bedre omsorg for os. Vi fik set alt, vi havde drømt om, fik svar på vores spørgsmål, fik lejlighed til at fotografere, så spotted deer, isfugle og påfugle, fik fornem betjening på lodgen, inklusive lejrbål og ekskursion, badede i søen under vandfaldet, og ønskede bare, vi kunne være blevet der lidt længere….. Der blev knyttet forbindelser, som jeg tror, vil vise sig langtidsholdbare…..”, skrev Dan Charly Christensen til os for et par dage siden.

Læs mere om ‘BelhiGruppen Nepal’ her: https://www.bgnepal.dk/