Fredag 11. april kommer de første turister nogensinde til Kantipur. Syv danskere deltager i denne Nepal rejse, som rejsebureauet Mountain Adventures fra Århus og Jysk landsbyudvikling i Nepal i fællesskab har tilrettelagt. Rejsen varer i 20 dage og er et vigtigt led i erhvervsudviklingen af området.


Kantipur er afsides beliggende i Madi – et lille stykke land, der ligger kilet ind mellem Chitwan National Park og Indien. Efter et par dage i Kathmandu og i Nationalparken ankommer gæsterne til Kantipur fredag formiddag. Her skal de bo og leve som nepaleserne i fem dage.

Fire familier ser frem til at modtage deres danske gæster og give dem en oplevelse af dagliglivet i Nepal. Gæsterne skal med på markarbejde, de hjælpe til i køkkenet, og de skal med i junglen efter foder til gederne, de skal hente vand og ordne hus og gårdsplads.

Husk, der er hverken elektrisk komfur, indlagt vand, elektricitet, støvsuger, traktor, græsslåmaskine, bil eller varmt bad. Men der er bøfler, geder, åbne ildsteder, lerstampede gulve, segl, økser, nysgerrige landsbyboere – og altid smil og ubeskrivelig megen hjertevarme og gæstfrihed. Gæsterne skal også på en lille udflugt til Baikunthe, et berømt pilgrimsmål inde i junglen, og de skal besøge de to andre landsbyer i landsbyudviklingsprojektet.

Liva Nitschke er Mountain Adventures turleder på denne rejse. Liva har været i Nepal adskillige gange. I 2013 boede og arbejdede Liva syv uger i Kantipur. Hun har siden taget en uddannelse som yoga instruktør i Kathmandu og læser nu religionsvidenskab på Århus Universitet. Liva taler nepalesisk og kender landsbyerne ud og ind.

Umesh Regmi er Jysk landsbyudvikling i Nepal’s nepalesiske sproglærer, tolk og projekt koordinator siden 2009.  Umesh er en enestående kulturformidler. Han har en mangeårig fortid i Mellemfolkeligt Samvirke og er elsket og respekteret af alle i landsbyerne – og af samtlige vores 60 frivillige.
Sammen – og i forbindelse med netop denne turistrejse – er Liva og Umesh et perfekt makkerpar.

GOD REJSE

På generalforsamlingen søndag 27. april vil der være et indlæg fra en af de syv pionerer på denne rejse, og vi vil selvfølgelig også her på hjemmesiden fortælle mere om turismeprojektet.

NÆSTE REJSE er allerede lagt fast: Afrejse Kastrup: torsdag 13. november 2014, hjemkomst: mandag 1. december.

Yderligere oplysninger om denne og kommende rejser til Kantipur, Ayodhyapuri og Indrabasti findes på Mountain Adventures hjemmeside eller fås ved henvendelse til direktør René Andersen på telefon 71 99 02 89.

Til sidst en stor tak til Peter Michaelsen for at have skabt ideen og støbt fundamentet til denne helt unikke rejse.