Umesh, fotograf Dorte Nüchel fra TV2OJ og Lone sammen med landsbyboerne

Umesh, fotograf Dorte Nüchel fra TV2OJ og Lone sammen med landsbyboerne

Efter en helt fantastisk modtagelse med flere end 100 fremmødte landsbyboere, lige i sidste øjeblik inden solnedgang i forgårs, er vi nu alle i gang med arbejdet.
Anette har besøgt alle fire skoler og deres danske udviklingsarbejdere og er i dag i Kharkatta for at medvirke i tv-optagelser sammen med skoleholdets to lærere der, Line og Ida samt Hari Harijan, den nepalesiske koordinator for Skole & uddannelse.
Susanne har den første dag hilst på lederen af Kharkatta Health Post og fået taget rigtig godt hul på drøftelse med lederen Shiva Subedi af sundhedsklinikkens behov for fysiske forbedringer såvel som kompetenceudvikling af personale og klinikkens frivillige sundhedshjælpere.
Vibeke, der er dansk koordinator for Erhvervsudvikling, er sammen med sin tolk Dipesh Khadgi, i gang med at hjælpe en af skolerne med at samle ideer til, hvordan skolen kan finansiere sin del af etablering af alternativ energiforsyning til skolens otte computere. Computercenteret, der nu kører på en støjende og forurenende dieselgenerator, der er alt for dyr i drift. Computercenteret skal også de næste år gøre det muligt for os at kommunikere med nøglepersoner i landsbyerne.
Henrik, koordinator for Infrastruktur, har fat i vores allerstørste delprojekt, de to vandværker. I går fik vi en status på vandforsyningen, hørte om landsbyboernes frustrationer og ønsker og fik en status på økonomien. Som forventet er der stadig plads til forbedringer. Henrik er i dag, sammen med sin tolk Surya Prajapati, på rundtur til de 42 vandposter, for registrering af tilstand, indlæsning af deres position med GPS og deres niveau i forhold til vandtårnene. Senere i dag skal vi møde vandværksbestyrelsen for at drøfte udfordringerne og deres mulige løsninger.
Det er helt fantastisk for landsbyudviklingsarbejdet, at vi nu har fire professionelle koordinatorer med og helt fantastisk, at de alle fire, allerede på førstedagen, har så godt fat i arbejdet. De vil tilsammen give vores arbejde et enormt løft, kvantitativt som kvalitativt.