Pressemeddelelse:

Tre midtjyske organisationer etablerer bæredygtig vandforsyning i Nepal


Den velgørende forening Jysk landsbyudvikling i Nepal fra Silkeborg, miljøfirmaet EnviDan, med hovedkontor i Midtjylland, og Poul Due Jensens Fond har taget første spadestik til renovering og opgradering af to vandværker i tre landsbyer i det sydlige Nepal. 450 familier i Madi-provinsen kan se frem til rent og tilstrækkeligt drikkevand, når vandforsyningen i juni 2021 er etableret

I 2011 finansierede Poul Due Jensens Fond opførelsen af to soldrevne vandsystemer i Madi-provinsen i Nepal. Vandforsyningen blev taget i brug i april 2013. Desværre har det vist sig, at de to anlæg hverken er teknisk eller økonomisk bæredygtige, og den midtjyske NGO har nu sat sig for at etablere en ny vandforsyning til de tre landsbyer i området. Vandforsyningen skal frem over drives af de offentlige myndigheder.

Den 22. januar 2020 tager et hold, bestående af repræsentanter fra Jysk landsbyudvikling i Nepal, EnviDan samt Poul Due Jensens Fond, til Nepal for at afholde møder med lokale partnere og for at tilse anlægsarbejdet.

Det tekniske arbejde udføres under ledelse af den rådgivende miljøvirksomhed EnviDan. Firmaet har ansat nepalesiske Surya Prajapati som projektingeniør. Surya Prajapati har gennem flere års samarbejde med Jysk landsbyudvikling i Nepal erhvervet et stort lokalkendskab.

Renoveringsprojektet løber fra september 2019 til juni 2021(forlænget til ultimo 2021 på grund af Corona, red.) og finansieres af Poul Due Jensens Fond.

Topfoto: De tre organisationer, Jysk landsbyudvikling i Nepal, EnviDan og Poul Due Jensens Fond efter det indledende møde omkring renoveringsprojektet. Fra venstre: Nils Thorup fra Poul Due Jensens Fond, Jens Dyrberg Nielsen, EnviDan, Lone Petersen fra Jysk landsbyudvikling i Nepal, Jesper Hall fra EnviDan og Hans Jørn Hansen fra Jysk landsbyudvikling i Nepal.

 ***

Midtjyllands Avis bragte den 16. januar 2020, nedenstående artikel om projektet.

Kilde: Midtjyllands Avis.