Dashain-paa-LupinvejIndra Adhikari er 72 år. Hun er født i Bhutan, men bor nu i Silkeborg.
Indra’s datter Ganga havde bedt mig besøge Indra inden afrejsen til Nepal her i oktober.

I går besøgte jeg Indra. Hun bor sammen med sin søn Bhola, sin svigerdatter Puna og deres to børn, Prajal og Rubina, i en 4-værelses lejlighed i det nordlige Silkeborg. Der har de boet, siden de kom til Danmark i februar 2009.

Det er Dashain, så venner og familie myldrede ud og ind ad lejligheden. Der var en vidunderlig stemning.
Indra taler ikke dansk, men det gør hendes børn og børnebørn. Bhola fortalte mig, at Indra gennem langt tid har lagt penge til side hver måned, og at hun nu gerne ville sende pengene med mig til Nepal. Pengene skulle bruges i vores udviklingsarbejde i Madi. Ikke et bestemt sted, men der, hvor jeg syntes, de gjorde bedst gavn. Og jeg skulle fortælle, at pengene stammede fra en bhutanesisk flygtning, der havde boet i Nepal i 20 år.

Kære Indra, jeg takker dig mange, mange gange. Jeg skal gøre mit bedste, for at vi må lave godt og bæredygtigt udviklingsarbejde. Også tak til din familie, din svigerfamilie og deres svigerfamilie. Det er jo ikke første gang, I sender penge med til Nepal. Jeg synes, det er fantastisk flot af jer. Kærlig hilsen, Lone