TV2 Østjylland har netop vist udsendelsen ‘Stort børneløb i Nepal – med Østjysk hjælp’ for første gang. Den vises på kanalen otte gange i løbet af den kommende uge, men du kan også se udsendelsen på nettet: Stort børneløb i Nepal (link to the documentary).

Danske Liselotte Bille fra Børnenes Friskole i Aarhus har været i Madi sammen med 16 andre frivillige danskere for at være med til at afvikle det første store internationale børneløb i Nepal for 1100 børn. Det er første gang, børn og voksne i Madi oplever et løb, og der har været mange udfordringer og kulturforskelle, der har gjort det svært at arrangere løbet og få det gennemført. Alle danskerne var privat indkvarterede i landsbyerne, og udsendelsen følger gennem hele programmet Liselotte Bille og hendes møde med landsbyboerne.

En stor tak til fotograf Dorte Nüchel og journalist Susanne Diekema, der står bag den fine dokumentar. Og en stor tak til de 17 danske frivillige, der tog med til Nepal og gav en kæmpehånd med forberedelserne og afviklingen af børneløbet. Uden jer var det bare ikke gået!
Og en kæmpestor tak til Rolf Bücking og Viborg City Marathon for jeres store hjerte til og indsats for børnene i Madi og for den fine gave til landsbyerne. Vi hørte endda i udsendelsen, at der også bliver et børneløb i Madi i 2018 :-).