I dag, 3. november 2011, har vi her i Kathmandu underskrevet en trepartsaftale om etablering af drikkevand til 280 familier. Anlægsarbejdet starter nu og forventes afsluttet i begyndelsen af december 2012.
Fem repræsentanter fra brugerne i Kantipur, Ayodhyapur og Indrabasti kom hertil i går aftes for at deltage i de sidste forhandlinger og for at underskrive aftalen sammen med det nepalesiske firma, Suryoudaya Urja, der skal være totalentreprenør på opgaven og os, Jysk landsbyudvikling i Nepal. De seneste dage har Suryodaya Urja og vi arbejdet intenst med detailprojektering, udarbejdelse af kontrakter, tidsplaner, beskrivelse ansvarfordeling og risikovurdering. Stor respekt og stor tak skal Suryodaya Urja have for sit arbejde.
Drikkevand er livsvigtigt, og rent drikkevand er af største betydning for udviklingen i Kantipur, Ayodhyapur og Indrabasti. Takket være en stor bevilling fra Grundfos i juni i år kan vi nu gå igang med at skabe drikkevand til 280 familier. Poul Due Jensens Fond har dermed  har givet dette udviklingsprojekt et afgørende skub i den rigtige retning. I dagens lange møde deltog Jens Ove Frederiksen fra Grundfos Thailand. Jens Ove Frederiksen og Poul Due Jensens Fond har ydet os meget stor  moralsk støtte det seneste årstid. Og betydningen af Jens Ove’s engagement og deltagelse i mødet i dag kan vi ikke takke ham og Fonden nok for.
Om en måneds tid skal der foretages prøveboringer til de to soldrevne vandværker. Forhåbentlig vil begge prøveboringer vise os, at der er tilstrækkeligt vand af god kvalitet i rimelig dybde. Hvis ja, fortsætter projektet. Landsbyerne skal så igang med at etablere adgang for traktor til byggepladserne, bygge lagerpladser til byggemateriale, etablere byggepladskontorer, grave render til vandrør og slæbe sand og grus til byggepladserne. Mens Suryodaya Urja skal igang med at skaffe solpaneler, pumper, rør og gøre klar til støbning af de to 30 kubikmeter store vandtanke. Al transport af byggematerialer og det meste af det tunge arbejde skal være afsluttet inden regntiden sætter ind i juni. Etablering af 40 vandposter, vandledninger, opsætning af solpaneler, uddannelse af teknikere, test og kvalitetsvurdering følger efter. Datoen for indvielsen er sat til fredag 7. december 2012.
Mæææn, la’ os nu lige komme igang først ;)