Dagen før nytårsaften mødtes næste hold frivillige i skoleprojektet for sidste gang inden afrejsen til Nepal.

Hold 8 består af fem stærke og målrettede kvinder i alderen 19-25 år – Nanna Josephsen fra Ringkøbing, Thea Lykkegaard og Helene Aarestrup fra Sønderborg, Liva Nitschke fra Århus og Katrine Kofoed fra Bornholm. De er alle erfarne sports- og idrætsudøvere og -trænere. Nanna er tilmed uddannet fysioterapeut.

To tidligere frivillige, Rikke Maagaard og Maria Høegh, har gjort et stort stykke arbejde for at forberede de fem til lærerarbejdet. De læringsmæssige og pædagogiske mål for undervisningen af børnene og deres lærere er beskrevet og drøftet igennem, og de fem har fået alle de gode råd og vejledninger med på vejen, som de overhovedet kan rumme.

Foruden engelskundervisningen, som selvfølgelig er hovedopgaven, har Nanna, Thea, Helene, Katrine og Liva planlagt at samle de tre landsbyer i landsbyudviklingsprojektet (Kantipur, Ayodhyapur og Indrabasti) til en stor volleyball turnering, der skal løbe af stablen i den første uge af marts. I februar skal de sammen med landsbyboerne bygge tre volleyball baner, de skal have sat børne- og voksenhold, og der skal gang i træningen. Straks efter ankomsten til Kathmandu om en uges tid skal de fem i gang med at finde alt udstyr til projektet: net, trøjer, bolde, boldpumper, banemarkeringsudstyr, dommertrøjer og -fløjter, en gravérnål og en forretning, der kan brodere logo og numre på trøjerne. Det er godt, vi har gode hjælpere i Kathmandu.

Volleyballprojektet er støttet af AGF’s træner Peter Sørensen, tidligere professionel spiller i S.I.F. Turneringen har selvfølgelig fået et navn – The Peter Sørensen Cup – og en vandrepokal er indkøbt og gjort klar til den lange rejse til Himalaya. Præmierne er også pakket i rygsækken: Klods Hans og Twister, to gode spil til de legeglade samt et klassesæt læse-let bøger på engelsk til de videbegærlige børn på den vindende skole. Vi håber også – forhåbentlig med hjælp fra AGF – at kunne nå at få en 15-20 minutters video om AGF og Peter Sørensen afsted til Nepal. Der er ingen strøm i landsbyerne, men i Basantapur, to timers buskørsel væk, er der en biograf. Det bliver en fantastisk udflugt :-).

Skolegruppe-dec12-007-dok Skolegruppe-dec12-020-webDagen før nytårsaften var også den store afskedsdag. De fem’s nærmeste familie mødte op hen på eftermiddagen, for at høre om landsbyudviklingsprojektet, for at hilse på de andre familier og for at drikke nepalesisk te og spise Dal Bhat. Hem og Hari Timsina stod for fjerde gang i køkkenet for lave mad til de 27 mennesker, der var mødt op for at ønske vores frivillige GOD TUR og GOD ARBEJDSLYST.