Skoleprojekt Version2 starter op om et par måneder, og det er med stor glæde, at vi kan dele denne nyhed. I skoleprojektet deltager Ayodhyapuri skole og Kantipur skole.

Jysk landsbyudvikling i Nepals skoleprojekt Version2 får et lidt andet indhold end det tidligere skoleprojekt, vi kørte i landsbyerne. Det nye projekt består af to dele:

  1. Engelsk undervisning af samtlige lærere på de to skoler. Undervisningen foretages af en nepalesisk engelsklærer. Der undervises én time pr. uge i alle uger, hvor skolerne er åbne. Lærerne skal forvente at bruge ca. 2 timer til forberedelse/hjemmearbejde pr. uge.
  2. Danske frivillige, erfarne undervisere, kommer til Madi to gange om året (februar/marts og oktober/november) for at supervisere de deltagende lærere i pædagogiske og didaktiske udfordringer.

Efter en prøveperiode på tre måneder, hvor vi tester konceptet, vil vi evaluere og fortsætte med eventuelle tilretninger. Den samlede projekttid er 2 år.

Jana Jewan Higher Scondary School er udvalgt som ‘Model-School’ og har derfor travlt med at indri de mange krav og mål, der følger med udvælgelsen, så de deltager ikke i vores nye skoleprojekt.

Pause med skoleprojekt siden 2018
Jysk landsbyudvikling i Nepals tidligere skoleprojekt blev lukket ned i 2018 af strukturelle årsager. Skoleprojektet var dengang et samarbejde med fem skoler.

To af de fem skoler er siden blevet lukket og elever og lærere er blevet optaget på de resterende tre skoler.

Jysk landsbyudvikling i Nepal blev i efteråret 2019 kontaktet af ovennævnte to skoler med et ønske om at genoptage vores samarbejde.

Frivillig i skole- og biblioteksprojektet
Har du lyst til at formidle viden og udvikling? Så er der mulighed for at tage med Jysk landsbyudvikling i Nepal til Madi som frivillig.

Vi søger undervisere til vores skoleprojekt – og bibliotekarer, skolebibliotekarer, pædagoger og andre med interesse for bøger/litteratur og andre biblioteksaktiviteter til vores bibliotek Madi Brain Power.

Som frivillig skal du kunne bruge 6 uger på projektet, hvoraf de ca. 5 uger tilbringes i landsbyerne.
Vi udsender frivillige til både skole – og biblioteksprojektet to gange om året: i februar/marts og oktober/november.

Kontakt os
Hvis du er interesseret i at høre mere om projekterne, er du meget velkommen til at kontakte Dorrit Sidenius. Send en e-mail til Dorrit Sidenius