Der skal mod og viljestyrke til at lukke gaveboden og samtidig skrue op for forventningerne til landsbyboernes eget engagement og ansvarsbevidsthed. Men det er nødvendigt for at gøre udviklingsarbejdet bæredygtigt. Jysk landsbyudvikling i Nepal har lagt sin strategi for landbrugsprojektet om.

I september blev en dygtig landbrugskonsulent ansat. Bramanti Prasad Mahato hedder han. Hver lørdag besøger han landsbyerne og yder rådgivning til de omkring 20 landmænd i landbrugsprojektet. I tæt dialog og samarbejde med vores koordinator for Erhvervsudvikling, Niels Damsgaard Hansen, vejleder han om forbedring af jordens frugtbarhed, valg af afgrøder, sorter og bekæmpelse af sygdomme, skadedyr og ukrudt med videre.

Niels har netop fået offentliggjort endnu en artikel om vores landbrugsbrugsprojekt i Effektivt Landbrug (landbrugets dagblad, der udkommer fem dage ugentligt). Det er en fin artikel, der meget direkte og meget ærligt sætter fokus på, at bæredygtigt udviklingsarbejde i høj grad handler om vidensdeling og i langt mindre grad om forskellige former for økonomisk støtte til køb af udstyr med videre. Hent artiklen her.