Open Clinic i Indrabasti - Arati tolker for Anette og GittePå torsdag kommer vores unge nepalesiske sygeplejerske Arati Upadhya til Danmark. Sundhedsholdene fra 2011 og 2012 har inviteret Arati til Danmark og lavet et enestående program for hende.

I løbet tre uger skal Arati opleve Danmark og det danske sundhedssystem. Hun bliver modtaget i København af landskvinden Bindiya Manandhar, der er social- og sundhedshjælper på Nørrebro. Derefter skal Arati bo hos sygeplejerske Susanne Rystok og sundhedsplejerske Annette Sommer i Ringkøbing. Her skal hun besøge sundhedsvæsenet i Vestjylland og selvfølgelig se Vesterhavet. I Silkeborg skal Arati med praktiserende læge Anette Mønster på arbejde hos Lægerne i Skolegade, og hun skal tilbringe en dag i Silkeborg Kommunes hjemmepleje og på Funder Plejehjem. Desuden skal Arati med Lone på arbejde på Museum Østjylland i Randers, og sammen med Lone besøge det flotte nye Randers Sundhedscenter. Arati skal også møde Soroptimisterne i Silkeborg, der er sponsorer for dette efterårs sundhedsarbejde – ’Kantipur Health Camp 2013’. I Århus skal Arati sammen med vores ernæringsspecialist Camilla Larsen lave sund mad til børnene i Den Integrerede Institution Børnebakken, og hun skal med reservelæge Ditte Sigaard på arbejde på Skejby Sygehus. Ditte skal giftes lørdag 10.august, så da skal Arati selvfølgelig opleve et dansk bryllup. Så går turen til Vejle, hvor Arati skal med sygeplejerske Britta Fuhlendorff på arbejde på Sygeplejeskolen i Århus VIAUC og med sundhedsplejerske Gitte Thorup på hjemmebesøg i Hedensted Kommune. I forbindelse med Aratis besøg på sygeplejeskolen skal hun følge en ung sygeplejerske i hendes arbejde på sygehuset.

Arati slutter af med at møde alle dette efterårs frivillige, idet der er stort komsammen og møde hos Lone i Silkeborg. Arati skal i oktober og november for tredje gang arbejde med undervisning og sundhedsfremme i Kantipur, Ayodhyapuri og Indrabasti – sammen med de tolv danske frivillige på Skole- og Sundhedsholdene.

Der er ingen tvivl om, at Arati får en enestående oplevelse i august – og en fornem indsigt i måske verdens bedste, offentlige sundhedssystem. Det er et kæmpe tilbud til hende om kompetenceudvikling, men det er også en meget stor opkvalificering af vores sundhedsfremmende indsats i landsbyerne i Nepal. Det er uhyre vigtigt, at vores nærmeste samarbejdspartnere har kendskab til vores land og en indsigt i vores baggrund for at være i Nepal. Ligesom vi prøver at forstå nepaleserne og lære nepalesisk kultur at kende.