Afrejse redigeret

Trine, Janne, Lotte og Sofie – klar til afgang og til fem spændende uger i sundhedens tegn

Så er Madi Sundhedshold 4/2014 også på vej til Nepal.

Fire unge, forholdsvise nyuddannede og alligevel erfarne sygeplejersker er i dag rejst fra Kastrup. Om 6 dage rejser de videre fra Kathmandu til Madi, hvor de skal arbejde med sundhedsfremme i 5 uger. Trine Ladegaard Madsen, Janne Filholm Svendsen, Lotte Illeborg Riis og Sofie Børjesson Ibh  skal i Kathmandu møde med vores nepalesiske sygeplejerske gennem fire år Arati Upadhya og mediciner Divya Jha, som er ny i vores sundhedsprojekt. De to nepalesere skal de næste 5 uger fungere som tolke og lokale sundhedssparringspartnere.

Udover screeninger af skolebørnene, hygiejneundervisning og brilleudlevering sætter sundhedsholdet denne gang fokus på pubertetsundervisning og kompetenceudvikling. Vi håber at kunne etablere samarbejde mellem skolerne og de frivillige sundhedshjælpere på den lokale sundhedsklinik – der planlægges opstart af netværk med fokus på sundhedsbegrebet, med indgangsspørgsmålet: “Hvad er sundhed?”. Sundhedsambassadører på skolerne, de frivillige sundhedshjælpere og personalet på sundhedsklinikken vil blive inviteret til at deltage i en workshop med henblik på at starte samarbejde på sundhedsområdet op.

Endelig skal der laves TV. Til udsendelsen om Årets Østjyde’s arbejde i Nepal regner vi med, at sundhedsholdet skal bidrage med nogle minutter om kvindeliv og kulturforskelle, og vi håber også at få TV-holdet med på besøg på sundhedsklinikken i Kharkatta.

Alle på sundhedsholdet glæder sig. Alle er spændte på, hvad der venter dem, og alle er parate til at yde deres yderste.
I sundhedsholdets projektbeskrivelse  kan du læse meget mere om efterårets sundhedsarbejde.

Held og lykke på rejsen – jeg glæder mig rigtig meget til at møde jer derude.

Ringkøbing, 3. oktober 2014.
Susanne Rystok, dansk koordinator for ’Sundhed’.