Efter mange mails mellem Danmark og Nepal, efter mange Skype møder og efter mange bekymring og frustrationer er Kantipur Health Camp 2011 omsider skudt igang.
Vi (Britta og Gitte, begge fra Vejle) ankom til Kathmandu for et par dage siden. Vi blev hentet i lufthavnen af Kamal, Lone og vores unge nepalesiske sygeplejerske, Arati Poudel. Sammen med Arati har vi gennemgået medicinbeholdningen, sygeplejeartiklerne, og undervejs har vi snakket om projektets formål og indhold. Vi har klaret de sidste indkøb i går og om et øjeblik drager vi tre sygeplejersker sammen med skolegruppen, Umesh og Lone til Kantipur.
Vi har fået en fantastisk samarbejdspartner i Arati, og vi glæder os meget til det forestående arbejde og til, at Anette Mønster (praktiserende læge i Silkeborg) 24.oktober slutter sig til os.
Vores første opgave vil være, at vi får taget taget kontakt til den lokale sundhedsmyndighed. Vi skal åbenbart – og selvfølgelig – have tilladelse til at lave sundhedsarbejde og vi skal undersøge mulighederne for samarbejde. Derefter skal vi de første par uger lave opsøgende sundhedsarbejde i de tre landsbyer, vi forventer at screene alle børn under fem år, vi vil tilbyde alle gravide kvinder en konsultation, og vi vil tage imod syge, der har brug for råd eller hjælp.
Mens Anette er i Kantipur er det vores plan at afvikle en række workshops om ernæring, hygiejne, anatomi, gravidet/fødsel/spædbørnspleje og familieplanlægning.
Det er endvidere vores mål at få undersøgt behovet og mulighederne for mere vedvarende sundhedsarbejde i de tre landsbyer. Måske lykkes det os at få grundlagt en lille sundhedsklinik i området..