I dag, lørdag den 3. juli 2021, er det 10 år siden, at Jysk landsbyudvikling i Nepal blev stiftet af 15 midtjyder. 

Da Lone Petersen i marts 2009 kom hjem fra sin første rejse til Nepal og fortalte om sine oplevelser derude, var der straks en lille flok nære venner, naboer og familiemedlemmer, der bakkede op om det, hun havde startet i landsbyen Kantipur i det sydlige Nepal. I efteråret 2009 rejste de første frivillige ud for at arbejde på Kantipur Skole. Snart kom også skolerne i Ayodhyapuri og Indrabasti med.

Det var en fornem bevilling fra Poul Due Jensen Fonden til etablering af to vandværker i de tre landsbyer, der var baggrunden for, at den lille flok venner en søndag eftermiddag i juli 2011 satte sig sammen om Lones køkkenbord og stiftede Jysk landsbyudvikling i Nepal.

Siden har foreningen gennemgået en rivende udvikling. Mere end 150 mennesker har været udsendt i foreningens projekter. I dag har Jysk landsbyudvikling i Nepal 220 medlemmer, en velfungerende bestyrelse på fem medlemmer og en suppleant samt tre koordinatorer.

10-års dagen skal naturligvis fejres, og det gør vi med en Jubilæumsfest lørdag den 14. august 2021, hvor vi håber at se rigtig mange af vores tidligere og nuværende frivillige, øvrige medlemmer og samarbejdspartnere.

Læs mere om Jubilæumsfesten og tilmeld dig allerede nu