Trods et meget vellykket besøg i Kantipur, hvor Peter Michaelsen fra Respectful Travel fik stor tilslutning til sine langsigtede ideer om bæredygtig turisme og efter besøg hos en lang række familier, valgte vi dog at udsætte rejserne til oktober 2013.

Peter Michaelsen skriver: ”Jeg har en meget positiv oplevelse af Kantipur. Det er et område, der rummer en smuk natur, fred og ro og ikke mindst en utrolig venlig, imødekommende og smilende befolkning. Landsbyboerne er opsatte på og glæder sig til at modtage danske gæster i deres landsby og i deres hjem. Efter de indledende møder med landsbyboerne, valgte vi i fællesskab at udsætte rejserne. Gennem dialog med landsbybeboerne har det vist sig, at der er meget, som vi i fællesskab skal gennemarbejde for at sikre, at Kantipur er ordentligt klædt på til at modtage turister. Det er vigtigt, at turistprojektet bliver en god oplevelse for såvel landsbyboere som turister. Netop dialogen mellem landsbybeboerne, Jysk landsbyudvikling i Nepal og Respectful Travel er en af grundpillerne i vores tanker om at udvikle bæredygtig turisme i Kantipur”.

Peter Michaelsen tager tilbage til Kantipur i marts 2013 for sammen med landsbybeboerne at lægge sidste hånd på turismeprojektet. Og derefter inviterer vi til nyt informationsmøde. Det annoncerede informationsmøde førstkommende torsdag i Århus aflyses hermed.

Jeg beklager, at vi endnu engang må udsætte det spændende møde med Kantipur og landsbyudviklingsprojektet. Men jeg håber, at alle jer, der har overvejet at være blandt de første danskere, der gæster Kantipur som turister, har mulighed for at tage med til oktober i stedet.