20141018 -Ankomst dok Dorte 2

Midt i oktober ankom et tv-hold fra TV2OJ til tre landsbyer i det sydlige Nepal. De skulle lave en reportage om Årets Østjyde 2013, Lone Petersen fra Silkeborg. Udsendelsen vises på TV2OJ onsdag 3. december kl. 19:50.

Journalist Helle Tølbøl og fotograf Dorte Nüchel fra TV2OJ har i mange år stået for produktionen af udsendelserne i forbindelse med ÅRETS ØSTJYDE. Det gjorde de også i sidste år, da de østjyske seerne
22. december valgte Lone Petersen fra Jysk landsbyudvikling i Nepal til ÅRETS ØSTJYDE 2013.

Det blev seks travle og oplevelsesrige oktoberdage for Helle Tølbøl og Dorte Nüchel i fire små landsbyer. De fulgte de frivillige i deres arbejde med sundhedsfremme og lærerudvikling. De kom tæt på koordinatorerne i deres arbejde med erhvervsudviklingen og sikring af driften af drikkevandsforsyningen. De interviewede landsbyboerne om deres syn på udviklingsarbejdet. Men først og fremmest havde tv-holdet fokus på Lone og de mange glæder og udfordringer, som det efterhånden store landsbyudviklingsprojekt rummer.

Jysk landsbyudvikling i Nepal er en græsrodsorganisation. Foreningen støtter udvalgte landsbyer i deres bestræbelser på at løfte sig selv ud af fattigdom. Foreningen arbejder tæt sammen med landsbyboerne om skoleudvikling, om sundhedsfremme, om drikkevandsforsyning, sanitære forhold og affaldshåndtering og om at skabe erhvervsudvikling og nye arbejdspladser. De tætte og jordnære relationer mellem danskerne og nepaleserne har Helle Tølbøl og Dorte Nüchel på forunderlig vis fanget i den meget farvestrålende udsendelse, der vises onsdag 3. december kl. 19:50 på TV2OJ.

Udsendelsen bliver ganske givet en herlig og informativ oplevelse for alle de mennesker, der drømmer om at få et klarere billede af, hvad der foregår i landsbyudviklingsprojektet.

Selv om penge ikke er det vigtigste for vores udviklingsarbejde, er økonomisk støtte altid velkommen. Benyt konto 7170 2298622, hvis du har lyst til at støtte udviklingsarbejdet.
Du kan også bakke op om foreningens arbejde ved at blive medlem af Jysk landsbyudvikling i Nepal. Send en mail til Lone på info@kantipur.dk med oplysning om navn, adresse og mobilnummer – og indbetal det årlige kontingent på 150 kr. på konto 7170 2298622.
Endelig kan du støtte landsbyudviklingsprojektet ved at ’Like’ vores Facebook side ’Jysk landsbyudvikling i Nepal’ og dele alle indlæg, du synes godt om.