Lærere og ledere på de to landsbyskoler i Kantipur og Ayodhyapuri har bedt ‘Jysk landsbyudvikling i Nepal’ om hjælp til at instruere og inspirere deres lærere, som ønsker at levere en bedre undervisning til deres elever.
Om blot tre uger ankommer skole- og uddannelseskoordinator i foreningen, Dorrit Sidenius, og Søren Sillasen, som er læreruddannet fra VIA University College i Århus, til Madi. De to frivillige østjyder glæder sig til at søsætte foreningens nye skoleprojekt, som har været længe undevejs, og forsinket på grund af COVID-19.
Dorrit, der har arbejdet som frivillig på biblioteket på Jana Jewan Skolen i Madi af flere omgange, ser et stort potentiale i det nye skoleprojekt.
“Undervisningsmaterialet i Nepal er af høj kvalitet”, forklarer hun, og tilføjer:
“Så vores opgave bliver derfor at understøtte lærernes strukturering af undervisningen og give idéer til alternative undervisningsformer, så materialet bliver bedre udnyttet”.
Dorrit og Søren er i øjeblikket i fuld gang med forberedelserne, som bygger på de ønsker, de lokale lærere har fremsat. Lærerne i de to landsbyskoler er meget opsatte på at investere tid og energi i projektet, og de lokale aktører arbejder i denne tid med den praktiske tilrettelægning af besøget fra Danmark.