“Hej Lone
Nu er turen for alvor begyndt at blive spændende.
Vi havde nogle dejlige dage i både Kathmandu og i Sauraha, men nu har vi nået vores vigtigste destination.

Vores resort i Sauraha transporterede os i egen bus til Madi. Sumpa Sherpa troede, at landsbyen lå lige i nærheden af Sauraha og havde sagt,  at vi bare skulle have et lift ud til en landsby i nærheden. På resortet vidste man udmærket, at Madi lå et godt stykke væk. Men flere af de ansatte boede i Madi. Så de ville med glæde køre os  … og så kunne rengøringsmanden komme hjem på ferie og safariguiden samle sin søster op på tilbagevejen :-). Vi kørte i vores egen safaribus og så tre næsehorn på vejen.

Anjana maa arbejde for foedenEfter ca. tre timer nåede vi til Kantipur. Landsbyboerne havde bygget en flot port og modtog os med tikka og blomsterkæder. Det var en smuk og rørende velkomst, og det var tydeligt at mærke, at begge parter havde glædet sig længe til dette møde.
Vi blev linet op til velkomstmiddag hos Siddhi Lal med mange tilskuerne, og de bestod alle spise-med-hånden-prøven :-)
Efter maden gik alle med deres værter hjem. Angeli (Kirsten) og Saraswati (Alis) er nu indlogeret hos Sarada, Gita (Bodil) og Anjana (Hanne) hos Phulmaya, Shristi (Karin) og Akash (Per) hos Buddhisara, og Jamuna (Inger) bor nu hos Tara. Som altid, når vi danskere ankommer til landsbyerne første gang, fik gæsterne omgående nye, nepalesiske navne.
Umesh og jeg var rundt for at få alle på plads, og da vi kom til husene var alle allerede godt i gang med at lære deres nye nepalesiske familie at kende.

For en time siden kunne man, takket være Krishna Sir, høre i Radio Madi, at en gruppe danske turister var kommet til Kantipur for at bo i homestay som en del at landsbyudviklingen. De havde dog hørt lidt forkert i telefonen og fik nævnt, at der var 60 turister i stedet for 7. Ups :-)
Nu er det mørkt og tænker, maden snart er klar. Du hører fra mig senere:).”

Liva Nitschke, 11. april 2014

På generalforsamlingen søndag 27. april vil der være et indlæg fra en af de syv pionerer på denne rejse, og vi vil selvfølgelig også her på hjemmesiden fortælle mere om turismeprojektet.

NÆSTE REJSE er allerede lagt fast: Afrejse Kastrup: torsdag 13. november 2014, hjemkomst: mandag 1. december.
Yderligere oplysninger om denne og kommende rejser til Kantipur, Ayodhyapuri og Indrabasti findes på Mountain Adventures hjemmeside eller fås ved henvendelse til direktør René Andersen på telefon 71 99 02 89 – eller til formand for Jysk landsbyudvikling i Nepal Lone Petersen.