Lea, Ulla, Preben, Marie og Morten laver festmad til deres nepalesiske værter - sel roti og tarkaari

Lea, Ulla, Preben, Marie og Morten laver festmad til deres nepalesiske værter – sel roti og tarkaari

Vi sidder nu i lufthavnen på vej hjem fra en spændende rejse.

De 5 dage i Kantipur var for flere turens højdepunkt, og det var et 5 dages langt møde mellem to forskellige kulturer. Gæsterne fra Danmark blev hver i sær budt velkommen af deres lokal familie – familier, som i 5 dage alle åbnede deres hjem og deres hjerter for os

Hver morgen mødtes vi på Kantipur skole til morgenyoga, og der gik snakken altid om aftenes oplevelser.
Derefter hjem til familien og hjælpe med morgenens dal bhat. De første dage gik med rundtur i landsbyerne, besøg på Sundhedsklinikken i Kharkatta, besøg på Ayodhyapuri Skole, hos stofhandleren og så hen til skrædder.
I hjemmene var gæsterne med til det daglige arbejde i marken og i køkkenet. Meget af tiden gik dog med at prøve at kommunikere med disse gæstfrie mennesker, som talte et andet sprog og havde en helt anden kultur. En stor udfordring, men efter et par dage fandt alle en måde at kommunikere, på trods af sprogbarrierer.

Alle landsbyboere var optaget af noget stort, der skulle foregå inde i junglen. Det viste sig at være en stor religiøs festival ved Baikunthe søen, som vi allesammen blev inviteret til. Gæsterne fulgtes med deres værtsfamilier, og sammen med omkring 9000 nepalesere besøgte vi den dag Baikunthe. På picnicpladsen før søen var der en stor scene, og pladsen var fyldt med markedsboder. Nede ved søen så vi folk tænde lys for de døde og sende dem ud i vandet. Det var en spændende dag, hvor alle fik et indblik i de hinduistiske traditioner, som er en stor del af den nepalesiske kultur.

Den sidste hele dag i landsbyen var det vores tur til at invitere værtsfamilierne på picnic.
Menuen stod på sel roti og tarkaari – et måltid som af nepaleserne forbindes med store højtider. Maden blev tilberedt af danskerne, dog med lidt hjælp fra nepaleserne. :)

Næste morgen var det tid til afsked.
Vi blev ønsket god rejse med tikka og blomsterkranse, før vi forlod landsbyen i en åben jeep. Så gik turen videre til Pokhara, bjerge og trekking.

Endnu en vellykket turistrejse er slut. Landsbyboerne og jeg glæder os til at byde endnu flere gæster velkommen i 2015.

Vi nyder roen ved floden - og tager afsked med vores familier

Vi nyder roen ved floden – og tager afsked med vores familier

Liva Nitschke, 2. november 2015 – Namaste!

Vi er i fuld gang med at tilrettelægge den tredje rejse.
Det bliver en kortere tur – 2 uger – med bedre tid til det, vi er rigtig gode til: landsbyudvikling. Der bliver plads til 9-10 dage i landsbyerne. Trekking og safari udgår, men vil kunne tilkøbes. Yderligere oplysninger om turen kan fås ved henvendelse til direktør René Andersen fra Mountain Adventures, telefon 71 99 02 89. Turen bliver selvfølgelig også slået op her på hjemmesiden.