I starten af det nye år afholder de to frivillige, Nick og Debbie, kurset ”Effective Communication ‘2” for vores seks nøglepersoner i landsbyudviklingsprojektet i Madi. Det er anden gang, vi afvikler dette PC-bruger- og kommunikationskursus.

Kurset handler om at opbygge en vigtig, direkte kontakt mellem nøglepersonerne i Nepal og Danmark. Det foregår “on location” og tager dermed højde for ting, vi herhjemme tager for givet, som eksempelvis strøm til kommunikationsværktøjerne, som i landsbyerne lades op via solceller. Fokus vil i år være på at kommunikere over smartphones og Sociale Medier, da det er den klart enkleste, billigste og mest driftssikre måde at kommunikere med de danske koordinatorer på.

Sidste år afholdt Nick og Debbie et kursus i ”Effective Communication ‘1” for vores seks nøglepersoner i nøglepersoner i landsbyudviklingsprojektet i Madi. Her var fokus på at lære at anvende computere, programmer som Word og Excel samt mailprogrammer.

Det er overordentligt vigtigt, at vi kan kommunikere med vores partnerorganisation for at sikre koordinering mellem vores forskellige projekter.
Efter kurset vil Jonas og Michelle følge op, understøtte og udøve teknisk support.

Nick og Debbie er klar til næste omgang 'Effective Communication' med nøglepersonerne i vores landsbyudviklingsprojekt. Her er de i fuld gang med det første kursus, i januar 2014

Nick og Debbie er klar til næste omgang ‘Effective Communication’ med nøglepersonerne i vores landsbyudviklingsprojekt. Her er de i fuld gang med det første kursus, i januar 2014

Vi har modtaget otte brugte smartphones, som Nick og Debbie er klar til at tage med til Madi og bruge på kurset ”Effective Communication ’2”. Vi siger tak for hjælpen med at anskaffe så mange brugte smartphones så hurtigt. Mange tak til Peter Petersen, Rikke Braren Lauritzen, René Andersen, Trine Frits Nielsen, Lea Glerup Møller, Malene Holme Lindhof Jensen og Randers Kommunes IT-afdeling.

Vi siger også tak til virksomheden Gharma for at donere 10 % af sit første års omsætning til kompetenceudvikling i landsbyerne. Line Engel Poulsen – frivillig på Skolehold 11 – startede Gharma for nogle måneder siden. Gharma er en lille social virksomhed, som importerer og sælger forskellige produkter fra Nepal. En del af produkterne stammer fra certificerede fair trade-forhandlere, mens øvrige er indkøbt hos mindre, lokale handlende.