Danske Envidan, projektansvarlig på den nye vandforsyning i Madi, giver landsbyboerne mulighed for at tappe rent drikkevand i op til 10 timer dagligt

“Formålet med vores besøg i Madi denne gang var at se systemet i drift samt trimme det, så det kører bedst muligt. Dette har vi blandt andet gjort ved at indsamle forbrugsdata og gennemføre trykmålinger i systemet”, fortæller projektleder Jens Dyrberg Nielsen fra Envidan, og tilføjer:
“Og derudover har vi koblet de første solceller til systemet”.

Vandforsyningen er designet efter at kunne levere vand 24/7, men indtil videre har det leveret vand 2 x 2 timer dagligt. I forbindelse med besøget har Envidan forbedret denne praksis, så systemet nu leverer vand i ca. 10 timer om dagen.

Nu afventer færdiggørelsen af vandtårnet. Ifølge projektlederen forventes tårnet at stå færdigt i marts 2024, hvorefter vandforsyningen vil levere vand hele døgnet.

Læs artiklen: En arbejdsdag på vandtårnet

Vidensdeling fra Danmark til Nepal 
Udover Jens Dyrberg Nielsen deltog også projektingeniør Surya Prajapati og teknisk udviklingschef Jacob Jørgensen, begge fra Envidan, på turen. I Madi stødte projektets nye, lokale driftsmand Dillu Puri til den danske arbejdsgruppe. Dillu Puri har været tilknyttet projektet de sidste par måneder og blev officielt ansat i forbindelse med besøget, oplyser Jens Dyrberg Nielsen.

Trioen fra Envidan besøgte også et par andre vandforsyninger i Nepal for derefter at deltage i en workshop om ‘udfordringer i den nepalesiske vandbranche’ i Kathmandu. En workshop som det nepalesiske ministerium for vandforsyning, Oxfam Nepal og ‘Jysk landsbyudvikling i Nepal’ har arrangeret i fællesskab.

De største udfordringer i den nepalesiske vandsektor er ifølge Envidan følgende:

  • Utilstrækkeligt håndværk
  • Dårlige materialer
  • Manglende forståelse for at designe vandforsyningen

Som afslutning på turen afholdt Jacob Jørgensen to dages træning i ‘design og drift af vandforsyning i landsbyer og mindre byer’ for 30 unge nepalesiske vandingeniører på National Water Supply And Sanitation Training Center.

Foto (fra venstre): Surya Prajapati, Jens Dyrberg Nielsen og Jacob Jørgensen.