I februar 2011 mødte vi en dag et sundhedshold, der afholdt konsultation på Kantipur Skole, og de følgende dage også på Ayodhyapur Skole og Indrabasti Skole.
Der var mindst 15 spanske og nepalesiske læger og sygeplejersker, snesevis af papkasser med medicin, en flot ambulance med projektets navn ’Clinic Nepal’, malet med kæmpestore bogstaver og et program og konsultationsform, der tydeligvis var både velafprøvet og velfungerende. Det var før, vi selv rigtig var kommet i gang med sundhedsarbejdet. Vi gjorde store øjne og sugede så mange informationer til os, som vi overhovedet kunne. Og vi hilste også kort på projektets leder, Hari Bhandari.
I december 2011, da ‘Kantipur Health Camp 2011’ netop var afsluttet, dukkede pludselig en artikel op i tidsskriftet Practicus fra Dansk Selskab for Almen Medicin. Artiklen var skrevet af læge Birger Aaen-Larsen fra Mariager, der havde været frivillig i Clinic Nepal i april 2011. Birger Aaen-Larsen har undervist sammen med vores læge Anette Mønster på Århus Universitet.
For et par dage siden besøgte Birger Aaen-Larsen så os – Jysk landsbyudvikling i Nepal – i Silkeborg, sammen med Hari Bhandari, projektleder for Clinic Nepal. En helt forunderlig oplevelse er det at få besøg af en nepaleser, der er barnefødt i Kharkatta og som kender alle nøglepersonerne i vores landsbyudviklingsprojekt. Og det var tydeligvis gensidigt. Og helt forunderligt var det også at lægge grunden til et dansk-nepalesisk samarbejde om sundhedsfremme i Madi. Det første konkrete samarbejdsprojekt finder sted i den første uge af oktober, hvor vores ’Kantipur Health Camp 2012’ skal afvikle en to-dages konsultation sammen med ’Clinic Nepal’ på Ayodhyapur Skole.