240 af de fattigste familier i landsbyerne har fået udleveret et stykke sæbe. Det er en del af indsatsen mod udbredelse af smitte med Corona virus.

Covid-19 har ramt Nepal, og landet er i højeste alarmberedskab. Siden fredag 20. marts har det ikke været muligt at rejse ind i Nepal, og tirsdag morgen indførte regeringen udgangsforbud i en uge, indtil mandag 6. april 2020.

I landsbyerne i Madi har sundhedsmyndighederne iværksat omfattende informationskampagner via radio, tv, sociale medier, mobiltelefoner og trykt information i det offentlige rum.

Efter koordinering med den lokale sundhedsmyndighed, frigav Jysk landsbyudvikling i Nepal i går morges midler til, at 240 af de fattigste familier hver kunne få et stykke sæbe. I løbet af få timer kørte Krishna Adhikari og Govinda Panta på motorcykel rundt i hele sundhedsklinikkens område. De havde på forhånd organiseret en række personer, der skulle fordele 10-20 stykker sæbe i deres klynge af gårde. Flot arbejde, der selvfølgelig blev gennemført efter forskrifterne fra Nepals Ministry of Health.

Et skulder klap fra landsbyboerne
Krishna og Govinda kom på deres vej kom forbi flere steder i Kharkatta, hvor private og butikker havde sat en beholder med vand og et stykke sæbe ud til vejen. En opfordring til at vaske hænder, inden man går ind og handler.

Jysk landsbyudvikling i Nepal har gennem 10 år haft stort fokus på hygiejne, både i landsbyerne og på Ayodhyapuri Health Post, og vi har haft et særligt fokus på håndhygiejne.

Det føltes derfor næsten som et klap på skulderen, da vi i søndags fik den første henvendelse fra landsbyboerne om, at der var akut behov for håndsæbe.

Vi sender vores bedste hilsner og varmeste tanker til alle i Madi.