Åbningsceremonien af Madi Girl Power sendte 10 piger fra Madi afsted på deres personlige udviklingsrejse. I det kommende år får de mulighed for at dygtiggøre sig, så de kan skabe sig en fremtid uafhængig af familie, tradition og social status
Fredag den 12. november 2021 var en historisk dag på Jana Jewan Skolen. Spænding, drømme, fremtidsudsigter og gå-på-mod overskyggede den naturlige generthed blandt de 10 udvalgte piger i Madi Girl Power projektet, som var mødt op til åbningsceremonien og for første gang mødtes med deres undervisere og den lokale koordinator for projektet.
Madi Girl Power er Jysk landbyudvikling i Nepals første projekt, som ledes af en nepaleser, og det var allerede inden åbningsceremonien tydeligt for formand i Jysk landsbyudvikling i Nepal Lone Petersen, at det har flere fordele, beretter hun fra Madi.
“Vi oplever hverken sprog- eller kulturbarrierer. Alle involverede i projektet forstår hinanden, og projektlederen ser potentielle udfordringer længe før vi danskere. Der er langt større mulighed for, at et projekts mission, vision og strategi rammer plet i forhold til samfundets behov på denne måde”, udtaler Lone Petersen, og tilføjer:
“Det var forunderligt at opleve, hvordan de to undervisere på kort tid formåede at få de 10 piger til at smide lidt af deres generthed og med klar og tydelig stemme fortælle om sig selv og deres tanker om det næste år”.
Viceborgmester Tara Kaji Mahato: Et vigtigt udviklingsprojekt
Madi Kommunes viceborgmester Tara Kaji Mahato ser Madi Girl Power som et overordentligt vigtigt udviklingsprojekt, og hun glæder sig til at kunne trække på flere lokale kvinders kompetencer.
I sin tale til åbningsceremonien fortalte viceborgmesteren om, hvordan det kan være svært at være nepalesisk kvinde i en ledende stilling, og hvorfor det er vigtigt, at dygtiggøre sig som kvinde i Nepal, også selv om man ikke besidder en lederstilling. Hun oplever selv, som ægtefælle og mor til to børn, at hun ofte må kæmpe for at kunne passe sit arbejde.
Efter overværelse af taler og serverring af te, samosa og lidt sukkergodt, trak de 10 piger og deres to instruktører sig ind i Madi Brain Power biblioteket for at tage fat på undervisningen.
Tak til Ronisha Shrestha
At Madi Girl Power projektet blev født og ført ud i livet skyldes i høj grad Ronisha Shrestha, som Lone Petersen takkede i sin tale til åbningsceremonien.
“Stor tak til Ronisha Shrestha, der kom til os med en drøm om at give unge piger fra Madi samme chance, som hun selv havde fået: Mulighed for forfølge sine drømme om at få en uddannelse og skabe sig en fremtid, uafhængig af familie, tradition og social status”.
Ronisha Shrestha har boet i Danmark siden august 2019.