Den hæklede hue

Den første hue blev lavet af Buddhisara. Hun fik et fed garn og en hæklenål med hjem og kom næste morgen med det første eksemplar. Vi diskuterede resultatet og Buddhisara gik hjem for at lave endnu et forsøg. Så var den der! I november 2010 kom de første 35 huer til Danmark. Og i januar 2011 havde Anette og Casper en bestilling på yderligere 50 huer med i rygsækken.

Huen er hæklet i tyk, utvundet, ren uldgarn af superblød kvalitet. Modellen stammer fra Danmark. Garnet er købt i Kathmandu og bragt med til kvinderne i Kantipur.

En produktionspris er aftalt med kvinderne og andelsforeningen på forhånd. Halvdelen af betalingen skal gå til kvinden, der har lavet varen, halvdelen til landsbyernes udvikling. Et eventuelt overskud fra salget herhjemme i Danmark går ubeskåret tilbage i udviklingsprojektet. Det vil sige til skoleprojektet, til uddannelse, til opstart af erhvervsvirksomhed, til investering i de fattigste familier eller til skolerenovering.

Huen kan købes hos Fair Trade Butik Bazaren i Århus, på Museum Østjylland i Randers  eller bestilles direkte hos Sara Waack. Pris: 150 kr.
.