Fem dages kursus på Ayodhyapuri Health Post med foredrag og workshops om kost, ernæring og hygiejne er netop slut.

19 deltagerne, som består af medarbejdere fra Ayodhyapuri Health Post, landsbyernes frivillige sundhedshjælpere, lærere og lokale ledere, har modtaget undervisning i:

  • Vigtigheden af ​​sund mad og næringsstoffer
  • Afbalanceret kost
  • Brug af ​​lokale råvarer
  • Fokus på årstidens fødevarer
  • Køkkenhavens betydning
  • Forebyggelse af livsstilssygdomme
  • Fødevarehygiejne
  • Junk food

Kostråd til gravide og ammende kvinder samt viden om sund og nærende kost til børn, også under sygdom (især diarré), sørgede underviserne Samita Kila og Rita Marsani fra NPCS, Nutrition Promotion Consultancy Service (https://www.npcs.org.np/) også for, at deltagerne fik med sig hjem.

Pratiksha Gautam, leder af Ayodhyapuri Health Post, har, sammen med Samita Kila og Rita Marsani, stået for koordinering og gennemførelse af kurset, i samarbejde med Jysk landsbyudvikling i Nepal. Hun er selv meget tilfreds med kurset og fortæller, at deltagerne har været meget engagerede og positive:
“Concerning satisfaction the participants were very excited with our training”.

Den lokale radio og tv-station ‘Swadesh FM/TV’ var i løbet af ugen på besøg og omtalte torsdag aften begivenheden. Se indslaget på Facebook