Et nyt skoleprojekt begynder dette efterår i Madi. Projektet er affødt af et ønske fra en gruppe nepalesiske engelsklærere, der gerne vil forbedre deres undervisning. Kunne du tænke dig at være frivillig i det ny projekt?

Som frivillig kommer du til at arbejde på en landsbyskole med elever op til femte eller tredje klasse. Du følger skolens engelsklærere, observerer deres undervisning og vejleder og inspirerer dem, så de udvikler deres pædagogiske og didaktiske kompetencer.

Undervisningserfaring og interesse for pædagogik og didaktik er nødvendig for at kunne arbejde som frivillig i Jysk landsbyudvikling i Nepals skoleprojekt. Du skal derudover være åben og ydmyg over for en meget anderledes undervisningskultur og være rede til at tage udgangspunkt i det niveau, de lokale lærere underviser på.

Hør Kristian Rystok fortælle om at være frivillig i landsbyerne:


Tag ud som frivillig og forsæt eventuelt som koordinator for skoleprojektet

Seks uger er varigheden for et ophold som frivillig i skoleprojektet – inkl. en uge, der går med flyrejse til Nepal, busrejse til og fra Madi samt ophold i Kathmandu i forbindelse med ankomst og afrejse. I efteråret 2020 ligger de seks uger i månederne september-november, men perioden fastlægges først i sidste halvdel af april 2020, når Madi Kommune har offentliggjort feriekalenderen for næste skoleår.

Får du lyst til fortsætte samarbejdet med landsbyerne og Jysk landsbyudvikling i Nepal om skoleudvikling efter dit ophold i landsbyerne, tager vi en snak om det og finder ud af, om du måske fortsætter som koordinator for indsatsområdet ’Skole og uddannelse’, på linje med foreningens øvrige frivillige koordinatorer.

Foreningen betaler din bustransport fra Kathmandu til og fra Madi, kost og logi i landsbyerne og eventuelle undervisningsmaterialer, når du er afsted som frivillig. Dine egne udgifter til turen vil være ca. kr. 10.000 – til vaccinationer, rejsemedicin, forsikring, flybillet, visum, lommepenge samt sightseeing og ophold i Kathmandu. Som frivillig indkvarteres du sammen med en anden frivillig hos en privat familie og bliver under opholdet en del af familiens hverdag.

Læs mere om at arbejde som frivillig i Nepal

Hvordan søger jeg om at blive frivillig?
Du sender en motiveret ansøgning til Dorrit Sidenius, der er konstitueret koordinator for ’Skole og uddannelse’. Ansøgningen sendes til: skole@kantipur.dk

Ansøgningsfrist: 2. påskedag – hvorefter alle ansøgere vil høre fra os hurtigst muligt.

Har du spørgsmål til projektet eller til ovenstående information, er du velkommen til at kontakte Dorrit på e-mail: skole@kantipur.dk eller på telefon: 2968 3585.