Sofie Marie Sonne Mølck and Maj Bülow Kristensen - Indrabasti School Simone Agner Reimer and Siri Franceschi - Ayodhyapuri School Nikolaj Lütken and Sabrina Nybo - Shree Jan Jeewan Higher Secondary School Nick Thomsen and Debbie Lindhof Jensen - Kantipur School Anette Nymann • Surya Prajapati • Umesh Regmi

Sofie Marie Sonne Mølck and Maj Bülow Kristensen – Indrabasti School
Simone Agner Reimer and Siri Franceschi – Ayodhyapuri School
Nikolaj Lütken and Sabrina Nybo – Shree Jan Jeewan Higher Secondary School
Nick Thomsen and Debbie Lindhof Jensen – Kantipur School
Anette Nymann • Surya Prajapati • Umesh Regmi

Skolehold 12, bestående af 8 unge fra København, Holbæk, Vejle, Malling og Galten, kom til Kathmandu for godt en uge siden. De unge har holdt en række møder med Anette, Surya og Umesh. De har været på sightseeing i en af verdens mest spændende hovedstæder. De har hørt om Nepals kultur og aktuelle, spejede politiske situation. Og de har lært en smule nepalesisk, så de kan hurtigt kan falde til i landsbyerne og hurtigt kan komme i gang med arbejdet på skolerne.

Opholdet i landsbyerne varer i 7 uger. I den første uge vil der være engelsk undervisning for udvalgte grupper af fagfolk. Fem børnehaveklasselærere deltager for første gang i et 12 lektioners ’Elementært engelsk’ kursus, som afvikles af Maj og Sofie.
Nikolaj, Sabrina, Siri og Simone afvikler et 12 lektioners ’Elementært engelsk’ kursus for 10 lærere på overbygningsskolen i Kharkatta.
Nick og Debbie har forberedt et spændende pc-bruger og digital kommunikationskursus for landsbyudviklingsprojektet nøglepersoner. Dette kursus er også en helt ny satsning. Det har længe været et stort ønske hos de danske koordinatorer, hos dyrlæge Christian Kolthoff og projektleder Lone Petersen at kunne kommunikere med deres samarbejdspartnere i landsbyerne.

Efter disse tre specialkurser starter skoleholdets arbejde på skolerne. I de næste 4½ uge arbejder de frivillige to og to på de tre landsbyskoler i Indrabasti, Ayodhyapuri, Kantipur og på overbygningsskolen i Kharkatta.
I den syvende uge vil der være evalueringsmøder på alle fire skoler. De nepalesiske lærere og de danske frivillige evaluerer de 7 uger, og der skal laves anbefalinger til næste skolehold. I den syvende uge dyster de frivillige og deres skole også i den snart legendariske ’Peter Sørensen Cup’ – en volleyball turnering, indstiftet af en berømt træner for AGF og professionel fodboldspiller fra Silkeborg :-).

Anette Nymann, vores koordinator for Skole & uddannelse, er med i Nepal og den første uge i landsbyerne arbejder hun med at lave aftaler med skolerne om dette og de kommende skolehold. Surya Prajapati er Anette’s og de frivilliges tolk den første uge. Surya, der i øvrigt er ingeniør, skal også følge op på forskellige forhold omkring landsbyernes to vandværker. Umesh Regmi kommer til Madi om 10 dage og skal hjælpe med forventningsafstemning mellem de frivillige og deres skoler, og han skal fortsætte Surya’s arbejde med drikkevandet.

I den kommende tid vil du kunne følge Skolehold 12’s arbejde på Facebook. Husk at ‘Like’ vores side Jysk landsbyudvikling i Nepal og få sidste nyt leveret.