Skolehold 11 - lige inden afrejsen dok

Madi Skolehold 11/2014: Steffen, Karen, Elin, Anna Sofie, Ida, Line, Daniel og Marianne – Marie kunne ikke være med, hun var i Kathmandu

Lige nu er ni frivillige udviklingsarbejdere i Kathmandu, i fuld gang med at forberede sig på mødet med fire skoler, cirka 30 lærere, alle skolebørnene og selvfølgelig et nyt og ganske anderledes liv som landsbyboere i det sydlige Nepal.

De ni frivillige på skoleholdet udgør (igen!) et spændende team af folkeskolelærere og unge med anden baggrund. Til fælles har de masser af kreative talenter og gå på mod. Det er Elin Vonsek, Line Engel Poulsen, Daniel Descours Hansen, Ida Søttrup Christensen, Steffen Lyng Ryom, Karen Rosenberg, Marie Korsgaard, Marianne Skaarup Vestergaard og Anna Sofie Holst, som nu løfter arven fra tidligere skolehold.

Skoleholdets arbejde vil også denne gang have fokus på kompetenceudvikling af de nepalesiske lærere på Kantipur, Ayodhyapuri og Indrabasti skoler, engelskfagligt og pædagogisk. Samtidig etablerer vi et nyt samarbejde med overbygningsskolen i nabolandsbyen Kharkatta. Her skal der både arbejdes med Teacher Training af engelsklærerne og med et kortere engelskkursus for lærere, som underviser i andre fag, og som har brug for en opkvalificering af deres engelskkundskaber. Et relativ nyt indsatsområde er engelsk kurser for voksne landsbyboere, som ønsker et basalt engelskkundskab. Her vil Skolehold 11 gennemføre både et fortsætterkursus og et begynderkursus.

Ja, og så skal skoleholdet selvfølgelig også bidrage til udsendelsen om Årets Østjyde’s arbejde i Nepal, blandt andet gennem optagelser af undervisningssamarbejdet på Kantipur skole.

Om få dage tager I så afsted i samlet flok fra Kathmandu med destinationen Madi. Jeg ved, I er fokuserede, forventningsfulde og klare, og jeg glæder mig bare til at møde jer derude!

Du kan læse mere om fokusområderne for Madi skolehold 11/2014 i projektbeskrivelsen.

Aarhus, 7. oktober 2014
Anette Nymann, dansk koordinator for ‘Skole & uddannelse’