Skolehold 10 - Marianne Vestergaard, Anna Sofie Holst, Daniel Lynge Ottosen, Jonas Pedersen, Olivia Thomsen og Amanda Bjørn

Kære Generalforsamling 2014

Hilsner fra Nepal. Vi er jo unge og skal se verden. Vi var i Madi i syv uger i februar og marts, og det var helt fantastisk. Det har helt sikkert været hårdt, med mange ting, der ikke ville, som vi ville, men udbyttet har været umådelig stort. Vi står tilbage med en følelse af, at vi har lært ligeså meget af nepaleserne, som de forhåbentlig har lært af os. Det er utrolig svært at nå alt det, man gerne vil på så kort tid. I Nepal går tingene jo ikke så hurtigt, og det skal man vende sig til.

Vi har i Teacher Training med lærerne fokuseret meget på forberedelse af timerne. Hvad skal jeg lave? Hvorfor er det godt for børnene? Hvordan kan jeg lave materialer selv? osv. Vi har forsøgt at sætte fokus på lærernes rolle og på vigtigheden af, at det er dem, der skal undervise – og ikke os. Det har helt sikkert haft god effekt, og der var endda lærere, der sagde, at de nu faktisk synes, det er sjovt at gå på arbejde.

I den sidste af de syv uger afholdt vi også den årlige volleyball turnering – The Peter Sørensen Cup – og som optakt til den, en picnic for alle tre skoler. Begge arrangementer var en stor succes, der helt sikkert kan gentages til næste år. Vinderen af volleyball turneringen blev i år de gule fra Indrabasti. Velfortjent.

Vi har brugt meget tid på organiseringen og på at få bundet løse ender i forbindelse med skoleprojektet. Vi er alle enige om, at det er vigtigt, at bæredygtigheden er i fokus, og at den dybe tallerken ikke opfindes hver gang, et nyt hold rejser afsted. Det er vigtigt, at lærerne lærer at bruge de materialer, de får og at de holder fast i udviklingsprocessen – også, når vi ikke er der.

Der er så mange ting at fortælle, og jeg kan ikke nå det hele. En ting, jeg dog ikke kan komme udenom at nævne, er vores kære nepalesiske familier. De har hjulpet os, guidet os og taget imod os i deres hjem, som var vi deres egne børn. De har været omdrejningspunktet i hverdagen og lært os ufatteligt meget om den nepalesiske kultur. Det har været en sand gave at lære dem at kende.

Og med det, slut herfra.

Rigtig god generalforsamling!

På vegne af Skolehold 10 – Olivia Thomsen