Erhvervsudvikling

Der skal gang i økonomien, hvis tredje verden skal løfte sig ud af fattigdom. Skolegang, uddannelse, sundhed, infrastruktur, demokrati, ligestilling, miljø og mange andre samfundsmæssige forhold skal også blive bedre, men indtægtsgivende virksomhed er forudsætningen for alt andet.

Vi er i gang med at drøfte mulighederne for produktion i Kantipur, Ayodhyapur og Indrabasti. I februar 2010 kom en række ideer på bordet, som der arbejdes videre med:

1. Husflid og kunsthåndværk til det danske marked og til turistmarkedet i Kathmandu. ‘

2. Ubrændte, højtrykspressede mursten til det lokale marked (de omkring liggende landsbyer)

3. Møbler og accessories til både det nepalesiske og det danske marked.

I løbet af 2010 og 2011 er der kommet gang i produktionen af kunsthåndværk. Varer fra landsbyerne kan købes flere steder i Danmark. Læs mere under ‘Made in Kantipur.
I løbet af 2012 og 2013 skal mændenes idé om at producere mursten tage form. Det er tanken at lade projekt ‘237 toiletter’ være det pilotprojekt, der skal udvikle kompetencer indenfor støberi af ubrændte mursten og indenfor produktion og markedsføring.

Husflid og kunsthåndværk er primært til det udenlandske marked, mens murstenene er til det lokale marked.  Det er kvinderne, der laver husflid og kunsthåndværk, mens det er mændene, der laver mursten. De to virksomhedsideer supplerer sandsynligvis hinanden rigtig godt.

Møbler og accessories af bambus er indtil videre en virksomhedsidé, der kan tages op om nødvendigt.

Share This