Om os

Hvem er Jysk landsbyudvikling i Nepal?
Jysk landsbyudvikling i Nepal blev startet i 2011 af Lone Petersen sammen med en gruppe naboer, venner og bekendte. Efter et par år at have hørt Lone Petersen berette om sine oplevelser, idéer og tanker om et udviklingsarbejde i området Madi, i det sydlige Nepal, gik de i gang.

Lone PetersenDa Lone Petersen satte kursen mod Nepal i foråret 2009, var formålet at få kontakt til en by eller et område, hvor hun kunne gøre en forskel, når hun en dag skulle gå på pension.

På det tidspunkt lå pensionsalderen langt ude i fremtiden, så der var ingen hastværk. Et stort ønske om at opleve landet og få indsigt i den spændende og fremmedartede kultur skulle derfor opfyldes i løbet af hendes 3 måneder lange ophold.

Lones besøg i Nepal skulle dog vise sig at gøre så stort indtryk, at tankerne om at involvere sig i hjælpearbejde måtte igangsættes før pensionistalderen.

Siden det første besøg i Nepal, og ved siden af sit faste arbejde, har hun og Jysk landsbyudvikling i Nepal igangsat flere hjælpeprojekter, holdt foredrag, søgt donationer og besøgt de fire udvalgte landsbyer i Madi adskillige gange.

Landsbyer i udvikling
Jysk landsbyudvikling i Nepal er en dansk almennyttig forening, der har til formål at støtte udvalgte nepalistiske landsbyer i deres bestræbelser på udvikling.

Jysk udviklingslandsby i NepalFrivillige har igennem årenes løb gjort et stort, værdifuldt udviklingsarbejde i Nepal – indenfor skole, sundhed og erhvervsudvikling.

I begyndelsen var det primært unge, som foreningen sendte ud, men i de senere år har det været erfarne sygeplejersker, jordemødre, lærere, bibliotikarer, vvs’ere og andre med en relevant baggrund. Erfaringerne har vist, at modenhed og erfaring matcher behovet bedst.

Frivillige ildsjæle
Et antal frivillige koordinatorer bærer udviklingsarbejdet ved hjælp af værdifulde indsatser, baseret på deres individuelle faglighed indenfor fx. sundhed, læringsmiljø og erhvervsudvikling.

Udover koordinatorerne har Jysk landsbyudvikling i Nepal en aktiv bestyrelse, bestående af frivillige ildsjæle. På hver sin måde, og med hver deres faglige baggrund, bidrager de til foreningens arbejde og brænder for at gøre en forskel.

Læs mere om medlemsskab, foreningen og bestyrelsen

.

Share This